Важна среща ще се проведе през тази седмица в Пазарджик. Тя ще бъде между новия кмет на града Петър Кулински, треньора на местния тим Любослав Пенев и футболистите. На нея ще бъде обсъждано както бъдещето на клуба и финансирането от страна на общината, така и договорът на наставника и дали той ще продължи да бъде начело на отбора.  През миналата седмица новият градоначалник взе отношение по темата с волейболния клуб.

„Опровергах редица от спекулациите за бъдещето на отбора, които недоброжелатели се опитват да ни пришият. За нас беше неприятно да научим, че финансовото състояние на клуба не е никак добро. Независимо от това ще работим да бъдат осигурени средства и Хебър да продължи да се бори единствено и само за първото място“, заяви Кулински след срещата. Той присъства на трибуните на стадион „Георги Бенковски“ при равенството 1:1 с Черно море в последния кръг на Първа лига и бе в отлично настроение от представянето на пазарджиклии.

„Равенството не може да бъде с цената на три точки. Три е повече от едно, едно е по-малко от три. Искаме характер – докато не свирне съдията последния съдийски сигнал. На полувремето в съблекалнята обърнах внимание на две-три точки в играта ни, но първата и най-важна е, че допуснахме технически брак, който не е нормален за нивото на нашите футболисти. Той е предпоставка за отбор на високо ниво като Черно море да е опасен за нас. Гордея се с футболистите. Радвам се за работата, която вършат. Факт е, че отборът прогресира. Що се отнася до професионализъм – опитваме се да го придаваме в съблекалнята“, заяви Пенев след равенството с Черно море.

Предишният кмет Тодор Попов бе в отлични отношения с Ел Голеадор, като бе заявил преди време пред „Тема Спорт“: „Дали Любослав Пенев ще остане в Пазарджик, зависи само от него самия. Ние пичовски сме си казали, че ако той получи по-добро предложение, което няма как да не се случи, защото Любослав Пенев е добър треньор, може би е в първата тройка на България, ние няма да му пречим“, заяви през май Попов.

Новият кмет Петър Кулински е бивш волейболист и със сигурност ще иска да запази Хебър в Първа лига, като ще седнат на масата за преговори с Любослав Пенев, за да изберат най-добрия вариант за съвместното партньорство между клуба и общината, както и за бъдещето на наставника.