Адвокатът по спортно право Георги Градев написа във фейсбук, че застава твърдо против „мафията на лелките“ в българския спорт и обеща да се погрижи „това гнездо на оси да бъде разбито“.

Неговият пост е свързан с плувеца Антъни Иванов. Според Градев въпреки решението на съда в Лозана, Антидопингов център е публикувал невярна и подвеждаща информация на сайта си за датата на започване на наказанието на спортиста.

НА ВНИМАНИЕТО НА МЕДИИТЕ

Както знаете, спортният съд в Лозана наложи забрана да упражнява състезателни права за 2 год. на Antani Ivanov. До това се стигна, след като УАДА се намеси в делото, за да поправи грешките на Антидопингов център и БОК, допуснати в процедурите пред двете организации (в които беше сбъркано обвинението и в последствие поправено, без да има право на това).

УАДА поиска наказанието на Антъни да започне от по-късна дата, но съдът отхвърли искането и реши, че наказанието е започнало да тече на 10.10.2022 г. и ще изтече на 25.9.2024 г. (виж снимката).

Въпреки решението на съда, Антидопингов център са публикували невярна и подвеждаща информация на сайта си (виж снимката) и отказват да я променят въпреки напомнянията ми.

В допълнение, Антидопингов център продължава да тормози Антъни с нарочни проверки (поименни) и нови скалъпени обвинения. Заставам твърдо против „мафията на лелките“ в българския спорт и обещавам да се погрижа това гнездо на оси да бъде разбито“, написа Градев.

Снимка: Lap.bg