Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и националния отбор Димитър Бербатов обяви днес кандидатурата си за поста президент на Българския футболен съюз и ще се яви на предстоящия извънреден изборен Конгрес, насрочен за 15-и март. Това той обяви в специално насрочена пресконференция в националния пресклуб на БТА.

Бербатов представи програмата си, основните акценти, екипа си и уточни, че не всички хора от щаба му са тук, но са много.

"Обяви се датата за Конгреса – 15-и март. Нормално е да обявя кандидатурата си за президент, а също така и стъпките, принципите и приоритетите. Надявам се Конгресът да се проведе честно, прозрачно, и да няма циркове, които никой не желае да вижда", започна Димитър Бербатов.

"Толкова години се борим да покажем недъзите на това управление. И се надявам, че ще направим такъв Конгрес, който не може да се обжалва от никой, дори и от нас. Тук е мястото да изпратя послание към другите кандидат-президенти: Заповядайте, казвайте какво искате да направите. Покажете екипите си. Всички ние – които ще се кандидатираме, 3,4 или 5 кандидати, трябва да се борим за един прозрачен конгрес. Уточнявам, че никой от нас, никой от нашия екип, няма да каже една лоша дума за който и да е кандидат за президент. Ще се радвам да видя програмите и идеите на другите претенденти", заяви още бившият голмайстор на националния тим в обръщението си към обществеността.

Снимка: Lap.bg