Култовият бивш футболист и треньор на Левски – Емил Велев-Кокала, бе гост в спортния подкаст на „Господари на ефира“.  Той коментира най-различни теми от българския футбол.

„Това е американският президент, такава осанка има чичо Гошо. Стегна отбора. Два-три пъти е в Разград, знае по същество какво се случва там. Доста учудващо за мен е как се оправя с тия чужденци. Нямам представа – бае ли им, боб ли хвърля“, каза Кокала по адрес на треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев.

Велев коментира и старши треньора на ЦСКА – Нестор Ел Маестро: „За мен той още не знае, че е в нашето първенство. Последният мач предвиждах какво ще се случи – победа за Лудогорец. ЦСКА изиграха едно-единствено полувреме в Пловдив, срещу Локомотив Пловдив. Смачкаха ги. Така трябва да играе ЦСКА – агресивно, с преса по целия терен, за да бие отборите. А те всеки мач срещу Лудогорец, едно и също гледаме. Лудогорец си разиграват топката, ЦСКА само се опитват нещо с много центрирания, което не върви, и закономерно падат“.

Последният треньор, правил Левски шампион, не подмина и темата Левски и в частност Наско Сираков:

„Вълка иска да си е сам. Не е обграден с хора, с които е играл, от едно време. Не говоря лично за мен. Нападат го и феновете. Не знам някъде по света феновете да искат да вземат акциите и те да командват един отбор. Те могат да обещаят всичко. Реално засега няма нищо. И аз мога да обещая, да докарам от Израел Биби Нетаняху. Сираков може би за трети път ще си присади коса“.

Велев за пореден път заяви, че може да направи Левски отново шампион, ако го поканят за треньор.

Кокала не смята, че Борислав Михайлов наистина ще си тръгне от БФС.

„Най-хубаво е да стане Бербатов, защото един човек ще се прекръсти на Иляз Алиев. Само заради това. Аз лично ще отида с Венци да му сменим името“, каза шеговито Велев, предава Тема спорт.

„За мен президент трябва да е футболен човек. Най-добре ми се вижда Христо Стоичков, но той няма да се навие“, добави той по темата за управлението на БФС.

Снимка: БГНЕС