Арда (Кърджали) продаде 23-годишния си нападател Преслав Боруков на португалския втородивизионен клуб Маритимо. Сделката е на стойност 200 000 евро, а договорът е за две години и половина с опция за удължаване в полза на клуба. Отделно от това, ако Маритимо препродаде Боруков, кърджалийци ще вземат 10 процента от следващата сделка.

Това е второ излизане зад граница като професионалист за Боруков след скоропостижната му авантюра в унгарския Залаегерсег, която не продължи и три месеца. Отделно от това обаче, той може да се похвали с четири години в школата на един от най-старите клубове в Англия Шефилд Уензди.

Боруков, който в 20 мача за клуба си през есента е вкарал 6 гола и е направил 3 асистенции, ще лети днес (събота, 20-и януари) за остров Мадейра с прекачване. В националния тим на страната дебютира тази есен благодарение на сърбина Младен Кърстаич, който му гласува доверие и той се отплати с гол срещу Черна гора (1:2). Неприятен привкус оставя факта, че от 1-и октомври 2023-а година Боруков не успява да намери мрежата.

Арда (Кърджали) ще се опита да продаде още един футболист и това е защитникът Умар Сако, който се смята за сигурен за руската Висша лига. Крилото Станислав Иванов пък имаше оферта от Република Корея, която обаче отказа, тъй като скоро стана баща и иска да бъде при семейството си.

Младият полузащитник Станислав Дюлгеров също може да напусне клуба, като за него има интерес от гръцката Втора лига, откъдето дойде в Кърджали. Тимът на Ханя обаче го иска без пари, тъй като в Арда така или иначе през есента не разчитаха на него.