Лудогорец подновява ангажиментите си в европейските клубни турнири след двумесечна пауза с гостуване на швейцарския Сервет. Първият плейоф в турнира Лига на конференциите е тази вечер 15 февруари от 22:00 часа българско време.

„Зелените“ направиха добра зимна подготовка в Турция, в която постигнаха три победи, едно равенство и една загуба, като надвиха Олимпия Любляна, Ракув Честохова и Сигма Оломоуц.

В генерална репетиция за визитата на Сервет – един от бившите тимове на Мартин Петров, възпитаниците на Георги Дерменджиев не изиграха най-добрия си мач срещу ЦСКА 1948, но в крайна сметка ликуваха със Суперкупата на България след изпълнение на дузпи. За разградчани това беше и трети златен требъл в клубната история.

Срещу себе си в четвъртък вечер 12-кратният шампион в България ще има отбора на Сервет, който е втори в Суперлигата на Швейцария, на седем точки от лидера Йънг Бойс. Реваншът в Разград ще бъде на 22 февруари от 19:45 часа наше време.

„Очакват ни два трудни мача, но в крайна сметка ние сме фокусирани. Сервет са по-добре подготвени от нас, защото имат изиграни пет мача за първенство и това им дава някакво предимство, но това не ме притеснява, мен ме интересува единствено как ще играе нашият отбор. Сервет е много добре окомплектован отбор, играят много време заедно. Смятам, че качеството на двата отбора е еднакво“, сподели Дерменджиев на пресконференцията си преди мача.

Неговият тим започва пролетния полусезон със сгъстен цикъл от срещи, като след гостуването в Женева са домакини на водача в Първа лига Черно море в понеделник, 19 февруари, от 16:00 часа. /БГНЕС