Черно море за първи път в своята история зимува на върха в родния футболен елит. Два кръга след подновяването първенството в Първа лига „моряците“ делят върха с хегемона Лудогорец с актов от по 48 точки, като разградчани са с мач по-малко.

През миналия уикенд варненци треснаха с 1:0 другия основен претендент за шампионската титла ЦСКА. На стадион „Тича“ обаче не изпадат в еуфория и са здраво стъпили на земята, въпреки че отборът има реален шанс да стане шампион. Треньорът Илиан Илиев на няколко пъти подчерта, че целта пред тима е да финишира в тройката.

В последната част от разговора ни с Георги Илиев – Майкъла от Gol.bg го попитахме  разполагат ли Черно море с потенциал да детронират Лудогорец, ако ЦСКА отново се провали в опита си да го стори, макар че варненци афишираха като цел класиране в призовата тройка.

„Много разумно го казват от Черно море. Те са си точно за тройката. Браво на Илиан Илиан и на ръководството на Черно море! Имат си спокойствие, имат си и самочувствие. Борят се максимално и до последната минута. Видяхте кога ни вкараха гол и спечелиха мача с ЦСКА.

Отбелязаха ни елементарно попадение от заучено положение. Ние имаме в момента там 8 човека високи по 1,90 м и те не могат да разберат, че това е едно заучено положение на първа греда, където да се пипне топката и след това друг, който остане непокрит, да я прати във вратата.

Ние нямаме нито едно заучено положение. Какъв голям треньор е тогава той (б.р Нестор Ел Маестро)? Това е ЦСКА, а не училище!

Не може само да бием слабите отбори, а когато дойдат Левски, Лудогорец и Черно море да се чудим какво да правим.

Просто такова е нивото на ръководството на клуба, което го казаха и феновете. Няма нищо друго шампионско, само привържениците ни“, заяви Майкъла пред Gol.bg.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Майкъла разби Ел Маестро пред Gol.bg и отсече: Любо Пенев и Стойчо Младенов са за ЦСКА

ВИЖТЕ ОЩЕ: Майкъла жегна шефовете на ЦСКА пред Gol.bg и се притесни: Дано да не станем като Левски

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда на ЦСКА пред Gol.bg: Само феновете ни са шампионски!

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg