ЦСКА приема Ботев Пловдив в първия епизод от битките между двата отбора през тази пролет. Армейците и „канарчетата“ ще се изправят един срещу друг и в полуфиналите в турнира за Купата на България.

Генетично свързаният с ЦСКА Александър Станков коментира пред Gol.bg представянето  на любимия си клуб. Той говори за шансовете на „червените“ да сложат край на хегемонията на Лудогорец в родния шампиона и изрази мнението си за бъдещите сблъсъци с „жълто-черните“ от Пловдив, като анализира и продукцията на тима в мача с ЦСКА 1948, спечелен драматично с 2:1 на стадиона в Бистрица.

Ето какво заяви Станков в третата част от интервюто  пред медията ни:

- Г-н Станков, нека първо да Ви върна към последния мач на ЦСКА. Хареса ли Ви продукцията на отбора срещу ЦСКА 1948?

- Получи се действително интересен мач. Не можем само да критикуваме. Важна е победата. Можеше да се приеме като един дерби мач. Хубавото е, че успяха все пак да обърнат двубоя. В крайна сметка обаче не би трябвало да има такива затруднения, а и отборът да побеждава с доза късмет.

Пак ще кажа, че победата е важна, а и не е постигната срещу слаб противник. Като цяло обаче отборът не седи добре. Не е доминиращ. Ако има претенции за титлата, а дори и за Купата на България, е нужно да бъде много по-убедителен.

- Доколко във въпросната среща спомогна и червения картон за футболист на съперника?

- Естествено, не само на ЦСКА, но и на който и да е отбор ще помогне, когато е с човек повече. Пак ще кажа обаче, че ЦСКА 1948 се държаха много добре, макар че бяха с 10 души на терена. Само известна доза късмет помогна на ЦСКА в този двубой.

- Какво е мнението Ви за представянето на новите попълнения на ЦСКА до момента – именно Скаршем, който е едно от тях, донесе победата в този двубой?

- Струва ми се, че Скаршем върви по възходяща линия. Все още обаче не можем да имаме заключителни мнения за него. Според мен той сякаш се подобрява с всеки изминал мач. Дано да не се лъжа. Поне на мен засега  ми прави добро впечатление.

- Скаршем е най-новият норвежец в състава. Мнозина обаче твърдят, че сънародникът му Тобиас Хайнц бележи спад във формата си. Споделяте ли това мнение?

- Това не е отсега, а още от миналата година. Не съм в кухнята на отбора, но на мен лично ми се струва, че той има проблеми с дисциплината и начина му на живот в България.

Иначе всички знаем, че той притежава добри качества, но нещо му пречи да е в оптимална форма.

- Преди време известният фен на ЦСКА Иван Велчев – Кюстендилеца беше споменал нещо за негови проблеми с хазарт и т.н….

- Не мога да го твърдя. Но определено нещо при него не е както трябва, а сигурно си има причина.

- Какви са впечатленията Ви от Стойчев и Каранга?

- В последния мач с ЦСКА 1948 Каранга не беше на ниво. Би трябвало той да е много по-решаващ футболист. Продължавам да твърдя обаче, че той е ценен играч и мисля, че още не е навлязъл в оптимална форма.

Лошото е, че трудно може да се намери и алтернатива. В ЦСКА би трябвало да има потенциал да бъде заменен в състава, когато има такава нужда.

Виждаме, че Данило Асприля показва за какво е привлечен. Не мога да разбера защо той не играе по-постоянно!? Той вече е на години, но има качества да решава мачовете.

- Сега предстои сблъсък с Ботев Пловдив. Ще им бъде ли тежко на възпитаниците на Нестор Ел Маестро срещу „канарчетата“?

- Мачовете с Ботев Пловдив винаги са тежки. Няма да е никак леко, ако играят както в предишните си срещи. В състава на пловдивчани има футболисти, които заслужават внимание. Всяко едно отпускане може да струва скъпо. Победата за ЦСКА обаче е задължителна. Всяка една грешка занапред ще доведе до голяма разлика с Лудогорец, поради тази причина дори не трябва да се правят  и равни мачове.

При един хикс в някой от предстоящите двубои ще се обезсмисли битката за титлата. Можем да ги смятаме да станат 8 точки, което вече ще е прекалено много голяма разлика. Така че ЦСКА ще трябва да бие наред, ако иска да стане шампион.

- ЦСКА ще се изправи срещу Ботев Пд и на полуфиналите за Купата на България. Ще успеят ли „червените“ да спечелят поне този трофей според Вас, въпреки че пак на пътя им може да застане Лудогорец, ако преодолеят „жълто-черните“, т.е да отмъкнат поне едното отличие от от лапите на разградчани?

- Аз съм твърдо убеден, че трябва да се спечели поне един трофей, което пак не е достатъчно, защото дори и да се триумфира с Купата, за ЦСКА това се счита като някакъв частичен успех. Това няма да удовлетвори и феновете. Ще бъде някакво замазване на положението. Но единият трофей е задължителен. В противен случай всичко ще е провал.

- Кой от предстоящите сблъсъци с „канарчетата“ ще бъде по-труден според Вас – този за първенството или турнирната битка за Купата на страната?

- Мисля, че двата полуфинала за Купата ще са по-трудният вариант за ЦСКА. Ботев Пловдив също се хвърля здраво в този турнир и ще се опита да си осигури излаз в Европа чрез него.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Сашо Станков пред Gol.bg за кандидатите за президент на БФС: Сред тях има патерици и сгъваеми патерички

ВИЖТЕ ОЩЕ: Върл цесекар пред Gol.bg: Шокиращ сценарий може да остави Боби Михайлов президент на БФС

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg