Кирил Десподов, вече като футболист на ПАОК (Солун), спечели своята четвърта награда за номер 1 България. Той събра 317 точки в анкетата на Спортните журналисти, изпреварвайки Илия Груев-младши от английския Лийдс Юнайтед, който остана със 106. Трети е Ивайло Чочев, вече футболист на Лудогорец (Разград). Същите трима се наредиха така и през 2022-а година.

"Първо изключително съм благодарен на всички журналисти за признанието. Тази награда е огромна чест и също така дава много силна мотивация да влагаш всичко от себе си и да бъдеш по-добър и по-добър. За трета поредна година идва при мене. Това означава, че в последние три години съм държал ниво и съм надграждал. Искам да благодаря на треньорите и на съотборниците си, защото без тях няма как да спечеля. Благодаря на семейството си, на годеницата ми, че подкрепят в хубави и лоши моменти. Който и да беше спечелил от нас тримата, щеше да заслужава наградата, започна победителят.

"Най-сладка ми беше първата награда, когато отидох в Лудогорец. Но всъщност всяка една ми е сладка, защото това е своеобразна благодарност за труда, който сме вложили. А наистина ние влагаме много труд и усилия. Ще бъда много щастлив, ако конкуренцията догодина е още по-сериозна".

Попитан как вижда шансовете на българския национален отбор в турнира Лига на Нациите, който започва през есента в конкуренцията на Люксембург, Беларус и Северна Ирландия и дали България може да спечели 1-ото място, той каза: "Всички се надяваме, колкото и клиширано да звучи. Ние даваме всичко от себе си, но дали сме се справили, накрая резултатите ще покажат".

"Искам да поздравя новия президент на БФС Георги Иванов и да му пожелая успех. Според мене, на Конгреса всеки един заслужаваше да спечели, но щом той е президент, значи е заслужил доверието на клубовете".

"Обръщение към феновете? На последния лагер миналата година знаете какви сцени имаше извън стадиона. Искам да призова да има едно сплотяване, да почнат да вярват в нас. Винаги съм си мислил – какво е позитивното от това да хейтиш и да плюеш някой. Тази негативна енергия се връща върху тебе. Трябва да мислим позитивно. Всички играем за България, затова трябва да сме като юмрук и да сме сплотени", каза още Десподов.