Нова информация за ексцесии между фенове на Левски и ЦСКА излезе на бял свят. Скандалните и грозни ситуации са се случили вчера на АМ „Тракия“ в часовете преди 162-ото издание на Вечното дерби между „сините“ и „червените“ .

В днешния бюлетин на полицията в Ихтиман се съобщава за възникналия инцидент между привърженици на двата столични гранда.

„Около 12.40 часа на 7 април в РУ-Ихтиман постъпил сигнал за сбиване между феновете на два футболни клуба, възникнало на автомагистрала „Тракия“. На място незабавно били изпратени полицейски служители. Пред тях трима мъже заявили, че по време на задръстване непознат мъж е излязъл от лек автомобил и е започнал да нанася удари с твърд предмет по колата им, вследствие на което е счупено задното стъкло и са причинени щети по купето. Служителите на реда бързо установили посочения от потърпевшите автомобил и задържали водача и двамата му спътници.

Сходен сигнал постъпил в РУ-Ихтиман около 14 часа. Мъж съобщил, че пътувайки за футболна среща в столицата, в района на 31 км на автомагистрала „Тракия“ му е бил нанесен побой от непознати мъже, излезли от два автомобила, които нанесли и значителни материални щети по колата му, след което се оттеглили в неизвестна посока. По двата случая са образувани досъдебни производства. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.“

Припомняме, че на самото дерби също станахме свидетели на грозни сцени. Отново ракети между секторите „Г“ и „А“. В средата на второто полувреме пък  фенове на Левски, които бяха част от охранителната фирма на стадиона, биха други привърженици на „сините“ в Сектор „А“.