Легендарният  Георги Василев – Гочето официално получи званието „Почетен гражданин на Велико Търново“ навръх официалния празник на града 22 март. Генерала, както още е известен 77-годишният специалист, сподели чувствата си пред Gol.bg, свързани с оказаната му абсолютно заслужена чест.

Василев е един най-знаменитите треньори в родния футбол. Той записа името си със златни букви в историята на футбола ни и получи напълно заслужено званието в старопрестолната столица на България.  Гочето изведе местния Етър до историческата шампионска титла на България през сезон 1990/1991, когато „болярите“ печелят и Купата на БФС.

Василев влезе в историята като единственият треньор, който става шампион с 3 различни отбора у нас – Етър ВТ, Левски и ЦСКА. Той триумфира на два пъти с титлата с Левски и веднъж с ЦСКА, като прави и по един дубъл и с двата столични гранда, завоювайки и с Купата на България. През сезон 2000/01 Гочето постига най-големия си успех на международната сцена, като извежда третодивизионния  Унион Берлин до финала за Купата на Германия, загубен с 0:2 от Шалке 04.

Радвам се, доволен съм. Самочувствието ми дава възможност да вярвам, че това, което съм правил в Етър Велико Търново през своето дългогодишно присъствие, е било успешно. А и не само в Търново, но и на други места. Успешната кариера ми е дала шанс да бъда горд и да съм доволен от това, което правя.

Но с годините човек започва да се изхабява, което е най-лошото. Иска ти се да живееш, да правиш нещо, но чувстваш, че лимитът ти свършва.

Голяма чест е за мен. Освен в Търново, те са преценили моите възможности и извън града – какво съм направил и какво съм постигнал“, сподели Василев пред Gol.bg.

На 25 април ще се проведат и празненствата по повод 100-годишния юбилей на футболния Етър Велико Търново.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Георги Василев пред Gol.bg: Левски има възможности да спечели квота за Европа

ВИЖТЕ ОЩЕ: Георги Василев пред Gol.bg: ЦСКА няма постоянство, за да следва методично целите си

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg

Снимка: Официален сайт на Етър Велико Търново