Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА – Георги Илиев – Майкъла, даде обширно интервю пред Gol.bg. Във втората част от него той коментира зарядът  и емоциите у феновете, свързани с Вечното дерби. Той посочи как ексцесиите ще бъдат предотвратени.

Майкъла не подмина и скандалът, който се разрази около нападателя на „червените“ Фернандо Каранга, който купонясваше в дискотека в навечерието на мача срещу Арда Кърджали, в който бразилецът не взе участие заради травма.

В първата част от изказването си бизнесменът акцентира върху самото Вечно дерби, като попиля и ЦСКА, и Левски.

Ето какво обяви Майкъла във  втората част от интервюто пред медията ни:

- Г-н Илиев, дербито между ЦСКА и Левски предизвиква много емоции у феновете. Как може да се предотвратят ексцесиите, които почти неизбежно съпътстват сблъсъка между двата отбора?

- Ролята на полицията също е от значение. Нужно е от по-рано да се заварди стадиона, ако трябва няколко дни предварително, за да се предотврати внасянето на всякакви рискови предмети. Феновете трябва да осъзнаят, че дербито е празник за футбола, а не война.

Необходим е един действащ закон против хулиганството. Вижте как е решен този проблем в Англия или други страни от Западна Европа. Защо в Англия не се стига до такива сцени? Защото си има закон, който се прилага, а и санкциите са жестоки.

Иначе, отново ще подчертая, че феновете са единствените, които отговарят на нивото на дербито ЦСКА – Левски.

- В седмицата преди мача между „червените“ и „сините“ името на Фернандо Каранга се забърка в скандал, свързан с посещение на дискотека. Как ще коментирате поведението му?

- Какво лошо има да се повесели в дискотека?! Стига да е примерно до 1 часа или да отиде на вечеря заедно с приятелка и след това да се позабавлява в заведение. Дори това може да му помогне и да бележи повече голове.

Той се превърна в най-резултатния чужденец за ЦСКА във Вечното дерби. Надявам се и сега да се разпише поне веднъж във вратата на „сините“.

- Проблемът около случката с бразилеца беше свързан и с факта, че той се възстановяваше от контузия и не взе участие в мача с Арда, но във вечерта срещу двубоя в Кърджали се веселеше до късно в нощно заведение.

- Това вече не е професионално. Не трябва да се стига до подобни неща. Както казах, няма лошо да отиде на вечеря с приятелка и да се забавлява. В ЦСКА могат да решат много лесно тези проблеми с дисциплината на футболистите. Просто трябва да им налагат глоби от по 20 000 евро,а може и в лева. Мисля, че тогава няма да виждаме такива изпълнения.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Майкъла съсипа ЦСКА и Левски пред Gol.bg: Ще гледат как Лудогорец печели милиони от ШЛ

ОЧАКВАЙТЕ И ОЩЕ ЧАСТИ ОТ ИНТЕРВЮТО С ГЕОРГИ ИЛИЕВ – МАЙКЪЛА ПРЕД GOL.BG

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg