Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш изрази разочарованието си след третата поредна загуба на неговия отбор в първата шестица на Първа лига. "Черно-белите" отстъпиха с 1:2 при домакинството си на Левски на "Лаута".

"Изправихме се срещу най-организирания отбор в играта с топка. Това е тимът в България, който се опитва да играе футбол на европейско ниво. Бяхме в дилема дали да заложим на най-доброто или да дадем шанс на останалите футболисти. Това са най-хубавите мачове. Влязохме по най-добрия начин в двубоя, отбелязахме и гол. Днес не съм доволен от играта ни във фаза защита, особено при статичните положения. Имахме разколебаване в определени моменти и допуснахме втори гол. През втората част не успяхме да създадем нужните ситуации, за да отбележим попадение. Можехме да измъкнем нещо от този мач, но не мога да се сърдя на нито един играч", коментира след срещата Томаш.

"Евандро и Бабакар Дион не започнаха като титуляри, защото не си преподписаха договорите и от лятото няма да бъдат при нас. Днес започнахме с деветима българи. Искаме да налагаме млади български футболисти. Ние загубихме шансове си за Европа още през зимата. Не успяхме да надградим отбора, който имахме, а той имаше шанс да се бори за медал. Не нападам ръководството. Наясно съм как са нещата. При нас зависи от обективни и субективни фактори. Имаме още два мача, в които ще дам шанс на всички футболисти в състава", каза още наставникът на Локомотив.