Левски има интерес към полузащитника на ЦСКА 1948 Емил Ценов. „Сините“ ще се опитат да привлекат младежкия национал през лятото, за да подсилят халфовата си линия. 22-годишният футболист има договор с клуба от Бистрица до следващото лято и ако от „Герена“ желаят да го имат в редиците си, ще трябва да платят трансферна сума за него или да постигнат договорка с ръководството на ЦСКА 1948. Очаква се скоро Левски да направи първи стъпки в преговорите, пише „Тема Спорт“.

Емил Ценов е юноша на ЦСКА, но не записва официален мач за червените и през 2021-ва премина в Миньор Перник, откъдето година по-късно бе взет в ЦСКА 1948. През този сезон той се превърна в основна част от халфовата линия на тима от Бистрица и има на сметката си 31 двубоя във всички турнири, като записа още 7 мача за втория и 1 среща за третия тим на клуба, които съответно се състезават във Втора и Трета лига.

Със сигурност през лятото сините ще продадат централния защитник Хосе Кордоба и нападателя Рикардиньо, а към тях може да се прибавят още младежките национали Марин Петков и Пламен Андреев, като се заговори за интерес от чужбина и към Джавад ел Джемили. Ръководството се опитва да се раздели по взаимно съгласие и с трансферното разочарование Хоакин Фернандес. Петима от сегашните основни футболисти са с единия крак навън от „Герена“, а наскоро Наско Сираков анонсира, че през лятото ще бъдат привлечени 4-5 нови попълнения, но както „Тема Спорт“ написа, те ще набъбнат до 9-10. Сините ще се подсилят във всички линии. Левски вече привлече първото си лятно попълнение – левия защитник Майкон, като за сигурен нов се смята и нападателят на Крумовград Алекс Колев.