ЦСКА и неговите фенове може да станат жертва на два независими един от друг казуса, които обаче, като се обединят, да създадат много неприятна ситуация за червените. Както е известно, клубът беше наказан тежко от БФС за баталните сцени по време на баража за Европа с ЦСКА 1948, когато двубоят беше прекъснат за 20 минути заради нахлуване на фенове на терена. Санкцията включва три домакинства при закрити врати, а интересното е, че докато те не бъдат изтърпени, армейците няма да имат право и на гостуваща агитка при своите визити. Последното наказание е затворен сектор Г за две срещи. При тези обстоятелства и след тегления жребий за първенството, санкцията за три домакинства без публика би трябвало да приключи с двубоя с Ботев Пд в седмия кръг и червените фенове да се завърнат на стадиона в дербито с Левски от осмия, когато са гости. След това пък срещу Берое и Септември да не се допуска публика в сектор Г.

Тук обаче идва проблемът с предстоящото затваряне на „Васил Левски“ в периода 22 август – 30 септември заради концертите на Ед Шийрън и Андреа Бочели и последващата смяна на тревната настилка. Това отваря казус както с мястото на провеждане на вечното дерби, така и с цялостната програма на ЦСКА, който домакинства на националния стадион, докато трае реконструкцията на „Българска армия“. В споменатия период тимът посреща Ботев Пд и Берое. Както писахме, единият вариант е червените да разменят домакинствата си с тези отбори и да ги срещнат на „Васил Левски“ във втория дял от редовния сезон, а другият е мачовете да се играят на „Александър Шаламанов“ или „Локомотив“.

Опцията с размяна обаче може да значи, че феновете на ЦСКА ще се завърнат на стадиона чак в 12-ия кръг през втората половина на октомври, пише „Тема Спорт“. Причина за това е, че ако червените сега са гости на Ботев Пд и Берое, наказанието от три домакинства без публика ще се изтърпи срещу Хебър (2-ри кръг), Славия (5-и) и Септември (11-и). През това време ЦСКА няма да има право на гостуваща агитка, а това за първи път ще може да се случи при визитата на Локо Сф в „Надежда“ от 12-ия кръг. При подобни обстоятелства вечното дерби със сигурност ще се играе на „Георги Аспарухов“ само с фенове на Левски, тъй като червените ще са още наказани. От „Герена“ така или иначе имат намерение да посрещнат ЦСКА у дома без гостуващи привърженици, но ако армейците не са санкционирани, ще трябва да дадат съгласието си за подобен вариант.