Треньорът на Левски Станислав Генчев е започнал да разглежда и резервни варианти за селекцията. Наставникът на сините обаче преценява до детайл дали даденият футболист ще бъде полезен на тима. 43-годишният специалист на няколко пъти заяви, че не търси количество, а качество и ще даде съгласие играч да бъде привлечен само ако е убеден, че той ще пасне на тима, пише „Тема Спорт“.

 Затова и селекцията е в лек застой. До момента Левски привлече трима – дошлия още през май ляв защитник Майкон, десния бек Алдаир Невеш и национала Алекс Колев. Станислав Генчев иска да подсили тима си с поне още един вратар, централен защитник и опорен халф, като при добро стечение на обстоятелствата привлечените на тези позиции полеви футболисти ще са по двама.

Треньорът призна, че Левски е ударил на камък с набелязан играч. Всичко е било уточнено за преминаването му на „Герена“, но в последния момент е получена по-добра оферта и състезателят я е приел. „Тема Спорт“ разбра, че става дума за 22-годишен португалец. Сините не успяха да се разберат и с вратар, като набелязаният словенски страж Жига Фрелих е предпочел да подпише със Спартак Търнава. От „Герена“ продължават преговорите за друг вратар от Словения. На други постове също се минава на План Б.

Все пак на стадион „Георги Аспарухов“ остават оптимисти, че ще успеят да направят добра селекция и Станислав Генчев ще разполага с боеспособен състав за новия сезон. Сините очакват на 1 юли към тима да се присъедини централният защитник Марко Столник. Хърватинът, който ще стане свободен агент тогава, след като договорът му с румънския УТА Арад изтича, може да действа и в ролята на опорен халф, което е добре дошло за треньора.