Асоциацията на хотелиерите в град Тенерифе предложи на Кралската футболна федерация на Испания и ръководството на Ла Лига сезонът да бъде доигран на Канарските острови, съобщи Marca.

Първенството на Испания бе преустановено на 12 март за два кръга, но по-късно заради разпространението на коронавируса възобновяването на турнира бе отложено за неопределен срок.

Ръководителят на асоциацията Хорхе Маричал се е обърнал към ръководителите на испанския футбол и е предложил варианта за Канарските острови, след като бъде отменена карантината.

През 2019 г. Канарските острови са били посетени от 15 млн. туристи, затова хотелите са в състояние да посрещнат всичките клубове от първа и втора дивизия. Там има и всичката необходима инфраструктура за провеждането на футболни мачове, тъй като много отбори избират това място за тренировъчните си лагери.

На Канарските острови са базирани клубовете Лас Палмас и Тенерифе, които в момента играят в Сегунда дивисион. Асоциацията също така гарантира своевременна медицинска помощ. На островите има частни болници, които са в състояние да посрещнат повече от 2 000 човека. /БГНЕС