Президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес даде скандална пресконференция, на която трябваше да оправдае изтеклите аудио записи от телефона си с Жерард Пике за договора за преместването на Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия, станал възможен със съдействието на компанията на защитника на Барселона "Космос".

Рубиалес бе категоричен, че "федерацията няма никакви икономически отношения с компания "Космос", поради което няма конфликт на интереси". Арабите плащали директно на фирмата на футболиста, но президентът все пак призна, че "Космос" е "улеснила отиването в Саудитска Арабия". Цитираният от БТА Рубиалес бе категоричен, че той не получава комисионни от сделката, а заплатата му зависи единствено от приходите на футболната федерация.

Той обвини, че е станал жертва на атака от "мафията".  "Извадиха от телефона ми всичко това. Това е същото място, където държа снимки на децата ми и разговори с приятели". "Знам кой стои зад това. Атакуват ме хора с власт, но не съм си представял, че ще извадят информация от телефона ми. Да ми откраднат записи от телефона е мафиотско. Не вярвам да стигнат дотам да ме застрелят и да ме хвърлят в канавка, но защо да не подхвърлят нещо в телефона или чанта с кокаин в колата? От това се страхувам и го признавам публично", каза Рубиалес.

Междувременно в сайта "Ел Конфиденсиал" излязоха нови разговори между Луис Рубиалес и Жерард Пике, в които защитникът на Барселона моли президента да ходатайства той да играе на Олимпийските игри в Токио. "Трябва да го направиш за мен, ей Руби, трябва да се намесиш. Вълнувам се от възможността да играя на Олимпийски игри", казва Пике в записа.