Испания приема Шотландия на стадион „Ла Картуха“ в Севиля в опит да си отмъсти за загубата в Глазгоу с 0:2. На страната на фуриите е знаменит рекорд, който показва, че те са спечелили всичките си евроквалификации на собствен терен от 2003 г. насам. Тогава за последно губят от бъдещия шампион Гърция с 0:1 на „Ла Ромареда“ в Сарагоса (попадението за елините бележи Янакопулос), след което правят серия от 23 успеха, продължаващи и до днес.

Общо за световно и европейско испанците са изиграли 125 квалификации вкъщи, от които са загубили само пет, а и не са пропускали голям форум от Евро 1992 насам. Евентуална издънка срещу Шотландия обаче може да усложни задачата им по пътя към следващия шампионат на Стария континент, тъй като тимът на Луис да ле Фуенте е на второ място в групата, а третият Норвегия е само с два пункта по-малко.

Лидерът Шотландия пък има нужда само от точка в Севиля, за да си гарантира и на теория участието на финалите в Германия догодина. Евентуалното класиране на момчетата на Стив Кларк ще бъде второ поред за гайдарите, които играха на Евро 2020, но преди това бяха участвали за последно през далечната 1996 г.

Шотландците могат да се класират и със загуба още тази вечер, ако по същото време Норвегия не спечели визитата си на Кипър, припомня "Тема спорт".