Бившият съотборник на Христо Стоичков в Барселона Хосе Мария Бакеро ще трябва да спасява Реал Сосиедад от изпадане. Това стана ясно, след като досегашният наставник Гонсало Арконада подаде оставка след поражението на тима от Осасуна с 0:2 и тя бе приета от шефовете на клуба.

Бакеро, който досега бе спортен директор, е назначен до края на сезона и днес вече проведе първа тренировка с тима. Преди да стане част от Дрийм Тима на Барселона на Йохан Кройф, халфът започна кариерата си в родния Реал Сосиедад, който сега ще трябва да измъкне от кризата.

Това е втората треньорска смяна в клуба, след като Арконада пое отбора на мястото на Хосе Мария Аморорту в края на януари. Той обаче бе начело на Сосиедад едва в 8 мача, от които тимът спечели само 2 и в момента е в зоната на изпадащите с 28 точки.

Това е 9-ата треньорска смяна в Примера през сезона, като освен Реал Сосиедад, Алавес е другият клуб, разделил се с двама наставници досега. Останалите тимове са Атлетик Б, Реал М, Атлетико М, Малага и Майорка.