Голмайсторът на Тотнъм Хари Кейн заяви, че сезонът в английската Висша лига трябва да бъде анулиран, ако не бъде завършен до края на юни.

В момента всички първенства на Стария континент, с изключение на Беларус, са прекратени. Причината е пандемията от коронавирус, която блокира целия свят.

Кейн се надява все пак шампионатът да бъде доигран, но смята, че трябва да се постави краен срок, който, ако не се спази, да бъде анулиран.

Припомнете си класирането във Висшата лига

"Знам, че Висшата лига ще направи всичко сезонът да завърши. Ще изучават всички потенциални сценарии. Хубаво е това да стане, но трябва да има момент, в който да кажем достатъчно. Не виждам полза, ако играем през юли и август, отлагайки началото на следващата кампания. Не знам какви преговори са в ход и какви финансови последици може да има за клубовете".

"Гледната точка на играчите е, че трябва да се опитаме да завършим сезона, но трябва да определим срока за това. Според мен това трябва да бъде края на юни. Ако дотогава не стане, трябва да проучим всички налични опции и да помислим за следващия шампионат. В противен случай ще получим ефекта на доминото", заяви Кейн.

В Ливърпул са категорично против анулиране, защото отборът е само на две победи от първа титла на Англия от 1990 година насам.