Националният отбор на Унгария ще изиграе следващите си два домакински мача пред празни трибуни, след като фенове на тима отправиха расистки обиди към играчи на Англия по време на срещата между двата тима в началото на месеца.

На 2 септември Англия разби Унгария с 4:0 в Будапеща, а Рахийм Стърлинг и Джуд Белингам станаха обект на нападки на расистка основа от страна на феновете на домакините. Днес ФИФА определи наказанието за Унгарската футболна федерация, което се състои в глоба от 185 хиляди евро франка и два мача при закрити врати, като вторият от тях е условен и ще влезе в сила при ново провинение на унгарците в следващите две години.

"ФИНА има нулева толерантност към подобно отвратително поведение по футболните терени. Ние сме твърдо решени да се борим с всякакви форми на расизъм и насилие, както и всякаква друга дискриминация", се съобщава в решението на световната футболна централа.

Това е второ подобно наказание за Унгария през тази година, след като през лятото УЕФА санкционира местната федерация със 100 хиляди евро и три мача без публика, които обаче не важат за световните квалификации, тъй като те се провеждат под егидата на ФИФА. /БГНЕС