Англия и Германия завършиха при зрелищно 3:3 в мач без значение от група 3 и Лига А в лигата на нациите. Островитяните останаха на дъното с 3 точки, докато четирикратните световни шампиони са трети със 7 пункта. Групата беше спечелена от Италия, която надви доскорошния лидер Унгария с 2:0 като гост днес.

Първото полувреме на безсмисления двубой на стадион "Уембли" мина видимо без характерното напрежение за историческия сблъсък на тези две велики футболни нации.

Бундестимът не отправи нито един точен удар за първите 45 минути, макар да беше близо до откриване на резултата при тупалката на Джошуа Кимих секунди преди паузата.

Рахим Стърлинг отправи двата точни изстрела за домакините, но Марк-Андре тер Стеген беше на мястото си. Гостите владееха топката в 62% от времето при прилично темпо, но в играта им липсваха свежи идеи и обичайната острота.

Третият точен удар на Стърлинг дойде при рестарта на играта, но и тогава стражът на Маншафта внимаваше. Малко след това Хари Магуайър наруши правилата срещу Джамал Мусиала в пеналта на Англия и Илкай Гюндоган реализира отсъдената дузпа - 0:1!

В 67-ата минута Кай Хаверц удвои преднината на германците, вкарвайки разкошен гол с технично изпълнение извън наказателното поле.

Отговорът на "Трите лъва" не закъсня и в 75-ата минута резултатът вече беше изравнен, като само в рамките на 180 секунди домакините нанесоха своите удари чрез Люк Шоу (топката мина между краката на тер Стеген) и Мейсън Маунт.

В 83-ата минута пълният обрат стана факт и дойде след точно изпълнена дузпа от Хари Кейн. Реферът Дани Маккели първо не видя нарушение на Шлотерберг срещу съотборника му в Борусия Дортмунд Джуд Белингам, но после получи сигнал в слушалката.

Головата фиеста продължи, но с попадение за Германия в 87-ата минута и негов автор отново беше острието на Челси Кай Хаверц. Вратарят Ник Поуп реагира комично при шута на Серж Гнабри от дистанция и Хаверц направи успешна добавка отблизо.

Англия - Германия 3:3

0:1 Илкай Гюндоган - 52', д.
0:2 Кай Хаверц - 67'
1:2 Люк Шоу - 72'
2:2 Мейсън Маунт - 75'
3:2 Хари Кейн - 83', д.
3:3 Кай Хаверц - 87'