Германия изненадващо загуби с 0:1 от Унгария в двубой от група 3 на Лига А в Лигата на нациите.

Първото полувреме на стадион "Ред Бул Арена" в Лайпциг не предложи нищо вълнуващо за феновете, тъй като домакините играха доста под стандартите си. Те отправиха само един точен удар (от общо три) и за капак изоставаха на почивката.

Адам Шалай наказа Бундестима в 17-ата минута по фамозен начин с петичка след асистенция на Доминик Шобошлай. Последният се чувстваше видимо добре на "домашния" си терен, където играе с екипа на РБ Лайпциг.

Германците се събудиха след почивката и Лерой Сане загря ръкавиците на Гулаши със страховита тупалка, а след това гол на Томас Мюлер правилно беше отменен заради засада на Йонас Хофман. Джошуа Кимих пък изригна със снаряд от трийсетина метра, но топката профуча покрай целта.

На отсрещната врата Адам Наги се отскубна и стреля, но Марк-Андре тер Стеген се намеси. Германците отново се втурнаха напред, но Кимих беше блокиран. 

В 86-ата минута Унгария можеше да ликвидира интригата, но излезлият сам срещу вратаря на домакините Ласло Клайнхайслер би право в тялото на тер Стеген. Веднага след това тупалката на Кимих профуча покрай левия страничен стълб.

Така сензационният лидер Унгария събра цели 10 точки и е на път да спечели групата, преследвайки трофея в Лигата на нациите. Германия е но трето място с 6 пункта и няма шанс да излезе към елиминациите.