Джеймс Мадисън трябва да бъде в националния отбор на Англия на световното първенство в Катар. Това обяви мениджърът на Лестър Брендън Роджърс след страхотния мач снощи на халфа. 

Мадисън записа два гола и асистенция, за да донесе победата над Нотингам – първа за сезона и без съмнение остава най-добрият футболист на отбора от началото на миналия сезон, като в последните 11 мача има 9 гола. 

„Наистина е много трудно да си мениджър при всичкото качество на разположение. Жалко е обаче, когато такъв талант не попада в отбора, след като нивото на представянето му в последните 18 месеца е забележително. От англичаните само Хари Кейн е замесен в повече голове от него“ заяви Роджърс. 

„Той е играч, който е толкова креативен и наистина брилянтен, може да играе на различни позиции и се е подобрил в защита. Бих казал, че е на нивото на Маунт и Фодън и просто се надявам, че някак си ще намери място в националния, защото Мадърс е наистина страхотен“ добави босът на Лестър. 

Мадисън има само една повиквателна за Англия от 2019-а, но и според анализатора Гари Невил трябва да пътува за Катар. „В момента всеки иска в Англия да има повече офанзивни футболисти. Гарет Саутгейт разчита на статичните положения, но няма много варианти за играчи, които центрират добре освен Маунт, Грийлиш и Фодън. Когато човек погледне статистиката на Мадисън, защо той да не е в националния? Това е най-логичният въпрос“ заяви Невил. 

Ето какво каза и самият полузащитник по въпроса. „Ситуацията е малко странна, защото от една страна сме последни в класирането, а от друга никога не съм се чувствал по-уверен и не мисля, че съм играл по-добър футбол, какъвто играя през последните 12 месеца. Аз искам да бъда в националния, знам че мога да бъда полезен и се надявам, че в един момент ще получа шанс“ изтъкна Мадисън.