Потенциално изхвърляне на Манчестър Сити от Висшата лига ще означава отлична новина за Арсенал, който ще увеличи аванса си в класирането, веднага изчисли вестник „Сън“. 

Както е известно вчера Гражданите бяха обвинени в сериозни нарушения на финансовия феърплей, като според информациите са нарушили над 100 правила, което ако бъде доказано означава сериозни санкции. 

На този етап предположенията са различни, като наказанията варират от сериозна глоба и забрана за трансфери, до отнемане на точки и дори изключване от английския елит. Това би било отлично за Артилеристите, чийто аванс на върха би се увеличил на 11 точки, ако изхвърлянето е днес, което ще означава анулиране на резултатите. 

Лондончани ще изиграят първия си мач срещу Гражданите другата седмица, след като двубоят бе отложен от септември. 7 отбора, които взеха точки от гражданите, сред които Ман Юнайтед и Тотнъм, които ги победиха, ще бъдат най-разочаровани, тъй като победите им ще бъдат отнети. 

Така Арсенал би останал с 50 точки, докато Нюкасъл и Червените дяволи биха имали по 39, а Шпорите биха били с 36. Това на практика би гарантирало първата титла на Артилеристите от 2004-а година насам.