В Евертън ликуваха след голямата победа, която до голяма степен гарантира оцеляването на тима, който вече е на 7 точки от опасната зона. 

Две поредни победи помогнаха на Карамелите да дишат по-спокойно преди последните мачове в един толкова тежък сезон, изпълнен с проблеми и извън терена. 

„Хубаво е, когато работиш здраво и усилията ти биват възнаградени. Да вкарам гол в дерби бе наистина специално. Това означава много за феновете, защото постигнахме фантастичен резултат. Нуждаехме се от точките и всички се борихме“ заяви нападателят Доминис Калвърт-Люин. 

„Атмосферата бе наистина специална, като от доста време не бях усещал нещата по този начин. Наистина наелектризираща. Това ще е великолепен спомен за мен“ добави той. 

„За първи път печеля дерби у дома и чувството е прекрасно. Заслужавахме да победим и усилията ни се отплатиха. Запазихме суха мрежа и спечелихме след отлично отборно усилие“ добави вратарят Джордън Пикфорд. 

„Говорихме си за физическата част в един такъв двубой и енергията и желанието, което трябва да покажем. Сега определено го направихме“ радваше се мениджърът Шон Дайш.