Англия ще играе без страх на световното първенство, обяви младокът Джеси Лингард. Трите лъва откриват кампанията с мач срещу Тунис в понеделник и този път не са натоварени с големи очаквания. 

Тимът регистрира серия провали на предишни първенства, но сега младокът на Манчестър Юнайтед твърди, че англичаните имат сили да стигнат далеч в надпреварата и една от причините за това е селекционера Гарет Саутгейт. 

"Той дойде с настройка да играем свободно, без страх и да се наслаждаваме на времето си на терена. Точно това смятаме и да направим. Искаме да се забавляваме, да играем освободено, но също така и вълнуващо" заяви Лингард. 

"Разбира се, че искаме да стигнем максимално далеч, но идеята е да мислим просто за следващия мач и да не гледаме толкова напред" добави играчът, който се очаква да бъде титуляр след силния си сезон за Манчестър Юнайтед, в който вкара 13 гола в 48 участия. 

"Саутгейт просто разбира начина, по който играя. Работя с него отдавна и се познаваме отлично. Той показа вяра в мен като ми даде дебют и аз мога само да му бъда благодарен за това" изтъкна Лингард, който разкри и кой е неговият идол. 

"Гледам Иниеста много. Харесвам много начина, по който играе и затова се опитвам да вложа в своя стил нещо от него. Той е изключително интелигентен футболист. За да се подобрявам трябва да се уча от силни играчи на моята позиция".