Въпреки че игра без титулярите си, Арсенал победи лесно Нотингам с 4:0 като гост и се класира за 1/8финалите на турнира за Купата на Лигата. 

Арсен Венгер даде шанс на резервите да покажат качествата си и те не го разочароваха, като новото попълнение Лукас Перес се отчете с два гола и асистенция, а по едно попадение добавиха Джака и Чембърлейн. 

Лондончани доминираха в двубоя и заслужено спечелиха, въпреки че играха без основните си играчи. Никлас Бентнер пък не успя да се разпише с екипа на Нотингам срещу бившия си отбор, като Форест загуби в деня на годишнината от смъртта на легендарния Бръйън Клъф.   


В състава на Арсенал имаше много промени, като титулярите Чех, Санчес, Касорла, Уолкот, Йозил, Монреал, Айоби, Кошчелни, Мустафи и Бейерин изобщо не бяха в групата. Така стартираха Мартинес, Мейтланд-Найлс, Рен-Аделед и Чуба Акпом. Никлас Бентнер се изправи срещу бившия си отбор и водеше атаката на Нотингам. 

Началото бе двуостро, а първото положение бе за домакините. В 9-ата минута те отнеха в наказателното поле на съперника, Бентнер подаде на Касами, който от отлична позиция стреля неточно при положение, че трябваше да вкара. 

В 15-ата минута феновете отдадоха почит на великия Брайън Клъф като станаха на крака и го аплодираха, след като мачът се състоя в деня на смъртта на треньора преди 12 години. 

Форест играеше вдъхновено и в 21-ата минута Бентнер получи шанс да стреля, като смени посоката и отправи удар, който мина много близо до целта. Арсенал обаче успя да поведе. 

След като вкара със страхотен удар срещу Хъл, Гранит Джака направи нещо подобно и сега, като реализира с шут от около 25 метра, при който обаче имаше и рикошет в играч на домакините. Все пак това се оказа юбилейния гол №400 за Арсенал в историята на турнира. 

Лондончани продължиха да играят по-добре и да търсят втото попадение, като в края на първата част Елнени стреля неточно, а след това при бърза атака Акпом намери Рен-Аделед, чийто изстрел към далечния ъгъл премина много близо до целта. 

След паузата ситуацията не се промени, като гостите останаха по-активния от двата отбора и в 60-ата минута се успокоиха още повече. Мансиен събори Акпом и съдията отсъди дузпа, която Лукас Перес почти без засилка реализира и така откри сметката си за Артилеристите.  

Десетина минути след това испанецът вкара и втория си гол. Акпом го изведе добре, след което Лукас се пребори с Мансиен, преодоля вратаря и вкара, за да направи победата още по-убедителна. 

В добавеното време Лукас Перес се отчете и с асистенция, след като намери Окслейд-Чембърлейн, който реализира четвъртия гол за отбора си. 

Нотингам – Арсенал    0:4

0:1    Джака 23
0:2    Лукас Перес 60 дузпа
0:3    Лукас Перес 71
0:4    Окслейд-Чембърлейн 92

Нотингам: Стойкович, Перейра, Мансиен, Милс, Лихай, Коен, Думитру (80 Лика), Лансбъри, Касами (67 Карайол), Осбърн, Бентнер (79 Велиос)

Арсенал: Мартинес, Мейтланд-Найлс (86 Биелик), Холдинг, Габриел, Гибс, Джака, Елнени, Окслейд-Чембърлейн, Рен-Аделед (82 Зелалем), Акпом (82 Уилок), Лукас Перес