Нападателят на Арсенал Тио Уолкот изрази възхищението си от новото попълнение Сеад Колашинац, който в неделя направи впечатляващ дебют за отбора. 

Босненецът влезе в края на първото полувреме след контузията на Пер Мертезакер, но игра много добре, като отбеляза изравнителния гол малко преди края и помогна на тима да спечели трофея „Къмюнити Шийлд“ след дузпи. 

„Наистина бих казал, че той е абсолютен звяр. Просто е невероятен. Виждам го във фитнеса всеки ден и определено мога да кажа, че се грижи за себе си. Яде правилната храна и е абсолютен професионалист“ заяви Уолкот. 

„Личи си колко е силен, когато владее топката, освен това е и бърз. На тренировките срещу него никак не е лесно. Прекрасно е да го гледаш как играе и е отлично попълнение за тима. За Висшата лига е просто перфектен“ добяви атакуващият играч на лондончани. 

„Той ще ни донесе нещо различно и може да се превърне в един от най-добрите във Висшата лига“ каза още Уолкот, чийто тим открива сезона в мач срещу Лестър в петък, като се очаква Колашинац да бъде титуляр. 

„Атмосферата ще бъде по-различна, тъй като е първи мач за сезона, а освен това ще бъде и петък. Както винаги желанието е да започнем добре и ще се стремим да използваме силните си качества“ изтъкна нападателят, чийто тим обаче е спечелил само един от последните си 7 откриващия двубоя от първенството.