Звездата на Лион Набил Фекир открехна вратата към трансфер в Арсенал, след като агентът му разкри, че може да напусне през лятото. 24-годишният техничар е желан от англичаните, но интерес към него има и от Барселона. Все пак Арсен Венгер се надява да привлече Фекир още преди световното първенство.

Според френското издание “Le Dauphine Libere” Лион ще иска 45 млн. паунда за френския национал, а агентът на плеймейкъра скъси още дистанцията до Лондон с изказването си.

„В края на сезона той ще вземе решение. Тогава Набил ще седне за преговори с президента и ще вземе решение за бъдещето си. Разбира се, той ще уважи на първо място Лион. Това е неговият дом и няма да иска да напусне през задната врата. Все пак Набил е в един от най-големите френски клубове, ако не и най-големият. Той ще вземе решението си на спокойствие и ще опита то да е добро за всички страни“, заяви Жан-Пиер Берне.

„Набил е голям професионалист, но целта му е да играе за клуб от топ 10 на европейския футбол. Той има огромен потенциал, но не бива да пропуска стъпки. Една кариера се гради стъпка по стъпка“, каза още агентът на Фекир.

Плеймейкърът на Лион прави страхотен сезон, като има 16 гола и 6 асистенции в Лига 1.