Арсенал спечели убедително гостуването си на Ворскла с 3:0 в Лига Европа и така си гарантира първото място в група Е, тъй като преди последните мачове е с 13 точки, с 3 пред Спортинг и по-добър баланс в преките срещи с португалците. 

Лондончани вкараха 3 гола още до почивката и не оставиха съмнение в превъзходството си, за да спечелят за четвърти път в надпреварата. 

Както е известно мачът бе под въпрос и бе преместен от Полтава в Киев от съображения за сигурност, но това по никакъв начин не се отрази върху английския тим, който бе без голяма част от титулярите си. 

В групата на Арсенал, предвид предстоящото дерби с Тотнъм, логично не попаднаха Обамеянг, Йозил, Лаказет, Лено, Торейра, Айоби, Монреал и Мустафи изобщо не бяха в групата. Това обаче не се оказа никакъв проблем и гостите си осигуриха триумфа още до почивката. 

Мачът започна в много бързо темпо с атаки и към двете врати, само че класата на лондончани направи разликата и още в 10-ата минута гостите поведоха. 

Рамзи и Уилок направиха двойно на границата на наказателното поле, което създаде паника в отбраната на домакините. Артур не остави топката на вратаря, а вместо това я изрита право в краката на Смит-Роу, който естествено не пропусна. 

Артилеристите продължиха да играят добре и в средата на първата част стигнаха до дузпа, отсъдена да нарушение срещу Рамзи. Именно уелсецът бе този, който изпълни и реализира без проблеми. 

В 41-ата минута Джо Уилок отбеляза и трети гол след отличен удар от двайсетина метра, пращайки топката в далечния ъгъл. 
 
След паузата темпото логично спадна, но Арсенал вкара отново, чрез Смит-Роу, но реферът отмени попадението без да е напълно ясно защо. Петр Чех спря домакините в 70-ата минута с добро спасяване срещу Пердута, а Смит-Роу накара Шуст да избива удара му малко след това. 
 
Младоците на Унай Емери опитаха да вкарат и още попадения и макар и да не успяха, определено направиха добро впечатление с представянето си. 
  
Ворскла – Арсенал 0:3
 
0:1 Смит-Роу 10
0:2 Рамзи 27 дузпа 
0:3 Уилок 41
 
Ворскла: Шуст, Пердута, Далку, Чеснаков, Батиста, Сапай (36 Да Крус), Скляр, Шарпар, Ребенок (85 Сакив), Кулаш (71 Кейн), Коломец
Арсенал: Чех, Лихтщайнер, Дженкинсън, Холдинг (58 Медли), Мейтланд-Найлс, Гендузи (77 Гилмур), Елнени, Уилок, Рамзи (68 Сака), Смит-Роу, Нкетиа