Подобрението в играта на Арсенал от известно време се дължи до голяма степен на новото попълнение Лукас Торейра, обяви бившият играч на тима Пол Мърсън. 

22-годишният уругваец се наложи в състава, след като през лятото бе взет от Сампдория за 26 милиона паунда и наскоро вкара важни голове срещу Тотнъм и Хъдърсфийлд, за да помогне на отбора да остане в челото на класирането. 

„От много време тимът имаше нужда от подобен футболист, който да работи по начина, по който преди това работеха Жилберто Силва и Патрик Виейра. Той винаги е до този, които владее топката от противника, пресира го и кара останалите да не спират да се борят. Може и да не е толкова добър при пасовете, но определено задава темпото“ заяви Мърсън пред „Скай Спортс“. 

„Винаги съм казвал, че от години Арсенал е един от най-добрите отбори в света, когато притежава топката. В последните сезони те бяха много зле по отношение на играта без топка, но Торейра промени това сега. Енергията му е фантастична и това влияе върху целия тим“ добави той. 

„Той има какво да подобрява в играта си и може би на този етап никой от най-големите в Европа не би го купил. В Арсенал обаче се справя прекрасно, а тимът се нуждаеше именно от такъв футболист. Много често присъствието му дори не се забелязва, но влиянието му е огромно“ каза още Мърсън.