Аарън Рамзи остава ангажиран с Арсенал, въпреки съобщенията, че се е съгласил да се присъедини към Ювентус, заяви мениджърът Унай Емери. Договорът на лондончани с 28-годишния халф изтича през юни и той има право да подпише предварителен договор с всеки клуб извън Англия. 

Британски медии съобщиха, че националът на Уелс сключи петгодишна сделка с италианските шампиони на стойност 36 милиона лири.

"Идеята и фокусът ми, са насочени да му казвам всеки ден, че е с нас. Попитах го преди последния мач, ако той е добре да ни помогне да играем, той каза "да, искам да играя". Той играе с голям ангажимент към нас. Всеки тренировъчен ден е с нас и работи много добре, и искам да се съсредоточи за предстоящата среща в събота", заяви Унай Емери на пресконференцията си преди мача в събота от Висшата лига срещу Уест Хям.

Според "Sky Sports", Рамзи ще премине медицински тестове в Ювентус в неделя и сделката може да бъде обявена през следващата седмица, след като се изиграе срещата за Суперкупа с Милан. Рамзи има 60 гола в 338 мача, откакто се присъедини към Арсенал като 17-годишен от Кардиф Сити през 2008 година.

"Не мога да кажа повече за неговата ситуация. Най-важното е, че Аарън Рамзи е с нас. Уважавам, много неговото бъдеще, защото той има лично решение, но той е с нас всеки ден и повтарям, че съм много доволен от старанието му", допълни испанският специалист.