Треньорът на Арсенал Унай Емери опита да успокои феновете след неочакваната загуба в Беларус от БАТЕ с 0:1 и вярва, че лондончани ще преобърнат нещата в своя полза. 

Станислав Драгун донесе победата на домакините малко преди почивката, а лондончани така и не намериха път към гола, като в края дори Александър Лаказет бе изгонен и ще пропусне реванша. Наставникът обаче запазва увереност. 

„Това е само първият мач. Трябва да изиграем още 90 минути, които съм сигурен, че ще бъдат различни“ заяви Емери, който смята, че отборът му все пак е заслужавал повече. 

„Предстои ни домакинство, в което можем да променим ситуацията. Не искахме подобен резултат и макар да не заслужавахме да загубим, съперникът работи здраво. С феновете зад гърба ни вече ще е друго“ добави той. 

„Липсата на Лаказет е лоша новина, но така друг ще получи шанс. Просто трябва да контролираме неудовлетворението. Вярвам, че имаме всичко необходимо, за да променим ситуацията. Сега също заслужавахме да победим, но не успяхме. Противникът бе добре организиран и изчака своя момент. Причината за загубата обаче не е в избора на състав“ каза още Емери.