Арсенал - Наполи, мач от Група F в Шампионската Лига. Стадинон "Емиратс", начало 21.45 часа.


Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански
Защитници: Гибс, Монреал, Саня, Дженкинсън, Мертезакер, Косиелни, Вермаелен
Полузащитници: Уилшър, Рамзи, Йозил, Фламини, Артета, Росицки, Фримпонг
Нападатели: Жиру, Гнабри, Акпом, Мияичи

Контузени: Подолски, Диаби, Окслейд-Чембърлейн, Саного, Касорла, Уолкът

Групата на Наполи: Рахаел, Рейна, Коломбо, Албиол, Бритос, Канаваро, Фернандес, Армеро, Бехрами, Джемайли, Хамшик, Инлер, Место, Радошевич, Сунига, Кайехон, Мертенс, Игуаин, Инсине, Пандев, Дуван

Контузени: няма

Вероятен състав (4-2-3-1): Рейна - Место, Албиол, Бритос, Сунига - Бехрами, Инлер - Кайехон, Хамшик, Инсине - Игуаин


ПРОГНОЗА: 
Арсенал приема Наполи в един от най-интересните сблъсъци от втория кръг от груповата фаза на Шампионската Лига. Този двубой е от сочената за най-оспорвана група F, в която са още Борусия Дортмунд и Марсилия.

Арсенал и Наполи обаче спечелиха първите си двубои и сега са в чудесна позиция да се борят за класиране за осминафиналите. Победа днес ще е от изключително значение и за двата тима, макар и равенството да не е фатално.

Моментната форма и на двата тима е отлична и те се намират на върха в своите първенства. Арсенал води с две точки на върха на Висшата Лига, докато Наполи е на второ място в Сериа А на две точки зад перфектната Рома. Така в момента настроението в лагерите на двата отбора е отлично, а медиите засипват с похвали Арсен Венгер и Рафаел Бенитес. 

Статистиката сочи, че Арсенал трябва да е фаворит в този двубой. Наполи няма победа като гост срещу английски отбор и има едно равенство и 4 загуби. Арсенал пък не е губил от италиански отбор като домакин в последните си пет мача, от които има 4 победи и едно равенство. Като цяло в Шампионската Лига "артилеристите" имат само 4 загуби от 46 мача.

Тези данни обаче са малко подвеждащи, тъй като сегашният състав на Наполи определено е във възход, а през лятото бе направена много силна селекция. Не бива да се пренебрегва и опита на Рафаел Бенитес в Шампионската Лига, където той има по-висок процент победи от Арсен Венгер - 56% срещу 46%. Наставникът на Арсенал пък все още няма победа срещу испанеца в Шампионската Лига с две загуби и две равенства. От друга страна Бенитес няма победа като гост срещу Венгер в 9 мача, от които има пет загуби и четири равенства.

Всичко това сочи, че най-вероятният изход от двубоя е стратегическо равенство, което да остави двата тима на върха. Интересното е, че преди почти два месеца Арсенал и Наполи изиграха контрола за "Емиратс Къп", в която завършиха 2:2. Дали сега няма да се повтори същият резултат?

Резултат: 2:2