Уулвърхемптън – Арсенал, отложен мач от Висшата лига, стадион „Молиню”, 21:45 часа, съдия Стюърт Атуел

Контузени за Арсенал: Бейерин, Холдинг, Рамзи, Уелбек

Прогноза

След неочакваната и разочароваща загуба от Кристъл Палас, Арсенал ще опита да се върне на победния път при гостуването си на Уулвърхемптън в отложен сблъсък тази вечер. 

Лондончани трябва да спечелят, за да не изостанат от местния съперник Тотнъм, а освен това и да изпреварят Челси, което със сигурност ще увеличи шансовете им да попаднат в четворката. 

Те обаче имат едва 6 победи от 16 визити до момента, което показва, че не са особено стабилни при своите гостувания, но треньорът Унай Емери опитва да запази оптимизма си. 

„Всичко зависи от нас и ако печелим тогава ще завършим в Топ 4. Искаме да играем интелигентно, но естествено знаем, че в един двубой всичко може да се случи. Най-важното обаче е това, че нещата са в наши ръце” заяви специалистът. 

Вълците се наслаждават на солидна кампания след завръщането си в елита и продължават битката за 7-ото място, на което ще излязат, ако успеят да спечелят. През сезона те вече постигнаха победи над Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм, а освен това направиха и равен с Ман  Сити, така че изобщо не са за подценяване. 
 
След разочароващото поражение в полуфинала за ФА Къп обаче, отборът записа загуба и равен, но пък на „Молиню” има 4 победи и 2 равенства в последните си 6 домакинства в първенството. 
 
За Арсенал на линия е Сократис, чието наказание изтече, а и Гранит Джака се очаква да играе, което би било важно. Артилеристите нямат загуба в 9 мача срещу Уулвс във Висшата лига, от които спечелиха 7, а последното им поражение срещу противника е от 1979-а, така че и сега тенденцията би трябвало да се запази. 
 
Това обаче няма да бъде лесно, а и предвид непостоянството на състава на Емери всякаква развръзка не трябва да се приема за изненада. Обамеянг и Лаказет обаче би трябвало да бъдат в основата на ключова победа по пътя към Топ 4. 
 
Резултат: Уулвърхемптън – Арсенал 1:2