Арсенал започна с победа новия сезон във Висшата лига, след като без да блести взе своето след 1:0 на терена на Нюкасъл. 

Пиер-Емерик Обамеянг очаквано отбеляза решаващия гол, за да могат Артилеристите да спечелят за 13-и път в последните си 14 мача срещу Свраките. 

Лондончани не показаха впечатляваща игра, но все прибраха трите точки, при това след суха мрежа, което също е за отбелязване, след като миналия сезон отборът имаше едва една при своите визити.

В същото време Стив Брус направи неуспешен дебют начело на Джордитата, които не играха лошо, но им липсваше класа, особено в предни позиции. 

В състава на домакините рекордната покупка Жоелинтон водеше атаката. За гостите новите попълнения Давид Луис, Никола Пепе и Дани Себайос започнаха на пейката, където бе и Александър Лаказет, който се възстанови от контузията си. 

Гостите очаквано овладяха инициативата още от началото, но без да създават чисти положения. Свраките се защитаваха спокойно, но без да могат да атакуват. Все пак в 17-ата минута след грешка са Гендузи Жоелинтон отклони с глава но малко покрай вратата. В 20-ата Шелви прати топката в гредата след лек рикошет, след като домакините определено действаха по-опасно. 

В 26-ата минута Жоелинтон се измъкна между няколко защитници, но късметът за Лено бе, че прати топката в тялото след удар с левия крак. Алмирон също бе активен, докато Арсенал така и не успяваше да стигне до нещо опасно пред вратата на Дубравка. 

Все пак в 30-ата минута Джака стреля опасно с глава, а в 31-ата Обамеянг се измъкна на чиста позиция отляво и стреля силно, но Дубравка бе на място и изби в корнер. В крайна сметка паузата дойде при 0:0. 

След нея двубоят продължи по същия начин без нито един от отборите да може да вземе предимство, но в 58-ата минута Арсенал удари. При контра Мейтланд-Найлс напредна отдясно и подаде пред вратата, където Обамеянг бе на точното място, за да овладее и да вкара за 1:0!

Домакините опитаха да реагират и след корнер Алмирон стреля, но ударът му бе блокиран. Емери даде дебют на рекордната покупка Никола Пепе 20 минути преди края, след което последваха доста спокойни минути, в които не се случи нищо особено. 

Едва в края Сент-Максимен накара Лено да се намесва, но ударът му така или иначе не бе особено опасен. В оставащите минути не се случи нищо особено и Арсенал успя да запази аванса си, с което спечели и мача.

Нюкасъл – Арсенал 0:1
 
0:1 Обамеянг 58
 
Нюкъсъл: Дубравка, Маникийо, Шер, Ласелс, Дъмет, Ричи, Шелви (54 Вилемс), Хейдън, Лонгстаф (67 Сент-Максимен), Алмирон, Жоелинтон
Арсенал: Лено, Мейтланд-Найлс, Чеймбърс, Сократис, Монреал, Гендузи, Джака, Уилок (64 Себайос), Мхитарян (85 Мартинели), Нелсон (71 Пепе), Обамеянг