Арсенал постигна победа и във втория си мач от Висшата лига, след като надделя над Бърнли с 2:1 на своя "Емиратс" в среща от втория кръг на английския елит.

Лаказет откри за "артилеристите" в 13-ата минута, а Барнс изравни две минути преди почивката. За крайния успех на домакините точен бе Обемаянг в 64-ата минута и така донесе трите точки за своя тим.

Не може да не се отбележи, че стражът на гостуващия тим Поуп направи фантастичен мач и спаси няколко изключителни положения.

След този мач отборът на Унай Емери заема първото място с актив от 6 точки след два мача. 


Срещата започна по най-добрия възможен начин за домакините и в 13-ата минута резултатът не закъсня. Лаказет бе намерен от ъглов удар на близката греда, а след това се освободи от цели четирима противникови футболисти и се завъртя, за да може да насочи топката в близкия ъгъл и да открие.

Две минути след това удар на Барнс премина на сантиметри покрай страничната греда, а в следващите минути домакините владееха инициативата, но головите положения сякаш понамаляха.

В 35-ата минута Поуп направи брилянтно спасяване след удар на Нелсън, а освен това и пет минути преди почивката се намеси фантастично след удар с глава на Гендузи.

В крайна сметка гостите стигнаха до изравнителен гол чрез Барнс. При удар на негов съотборник и рикошет топката достигна до него, а той просто я насочи във вратата. В продължението на първото полувреме пък гол на Нелсън от домакините бе отменен заради засада.

През второто полувреме Арсенал действаше по-активно, но Поуп направи страхотни намеси след удари на Обамеянг и Себайос. В 64-ата минута обаче той бе безпомощен, след като Оба отправи фантастичен удар от границата на наказателното поле и го матира.

До края на самия мач нямаше повече попадения и резултатът се запази.

Арсенал - Бърнли 2:1
1:0 Лаказет 13
1:1 Барнс 43
2:1 Обамеянг 64

Арсенал: Лено, Луис, Сократис, Монреал, Мейтланд-Найлс, Уилък, Гендуси, Нелсън (46 - Пепе), Себайос (83 - Торейра), Обемаянг, Лаказет (71 - Колашинац)

Бърнли: Поуп, Мей, Тарковски, Лоутън, Питерс, МакНийл, Уестууд, Корк, Гудмундсон (72 - Ленън), Барнс, Ууд (61 - Родригес)