Арсенал не остави шансове на Нотингам и го срази с 5:0 в мач от 3-ия кръг на турнира за Купата на Лигата. 

4 от попаденията на лондончани паднаха в последните 20 минути на двубоя, но така или иначе домакините доминираха и заслужаваха да триумфират, въпреки сериозните промени в състава им. 

Младите играчи на Унай Емери показаха силна игра, като за отбелязване е завръщането след сериозни контузии на Роб Холдинг и Ектор Бейерин, които бяха замесени и в два от головете. 


В състава на Арсенал новината бе дебюта на Киърън Тиърни, който бе привлечен от Селтик през лятото. Роб Холдинг се завърна сред титулярите след дълго отсъствие поради контузия, а Ектор Бейерин бе на пейката. Така или иначе 11-те за лондончани бяха почти напълно различни от сблъсъка с Астън Вила. 

Началото обаче бе отложено с 15 минути, заради проблеми с трафика в столицата, който затрудняваше придвижването на феновете към стадиона. 

Домакините установиха контрол върху двубоя и в 8-ата минута Райън Нелсън стреля в гредата от пряк свободен удар. Габриел Мартинели бе много активен в атака и при една ситуация достави добра топка, но ударът на Чеймбърс бе твърде неточен. 

Последва удар на Мустафи след корнер над гредата, за да дойде и неточен опит на Холдинг пак след статично положение. Нелсън накара Мурич да прави спасяване преди домакините все пак да вкарат. 

Нелсън даде добра топка към Чеймбърс вдясно, той върна пред вратата, където 18-годишният Мартинели засече с глава и реализира хубав гол показвайки, че има място в сметките на Унай Емери. 

Последва пропуск на и на Смит-Роу, който обаче малко преди паузата трябваше да напусне, след като се сблъска със съперник и бе изнесен на носилка. 

След почивката Артилеристите запазиха контрола върху мача и просто изглеждаше така, че домакините държат нещата под абсолютен контрол. Джо Уилок пропусна чиста ситуация за домакините, стреляйки неточно с глава отблизо, преди хората на Унай Емери да решат всичко в мача. 

Роб Холдинг вкара с глава след корнер в 71-ата минута, за да ознаменува завръщането си след сълго отсъствие поради контузия. Малко след това на терена се появи и Ектор Бейерин, чийто удар бе блокиран, но след това топката остана при него и той намери Нелсън, който реализира, така че Бейерин се отчете с асистенция. 

В 84-ата минута Чеймбърс пак се включи в атаката и намери Нелсън, който ознаменува силната си игра с ново попадение. В добавеното време Мартинели оформи крайния резултат, макар че при изстрела му от около 25 метра имаше сериозен рикошет. 

Арсенал – Нотингам 5:0
 
1:0 Мартинели 35
2:0 Холдинг 71
3:0 Уилок 77
4:0 Нелсън 84
5:0 Мартинели 91
 
Арсенал: Мартинес, Чеймбърс, Холдинг, Мустафи, Тиърни (76 Бейерин), Торейра, Уилок, Нелсън, Йозил (71 Себайос), Смит-Роу (45 Сака), Мартинели
Нотингам: Мурич, Кеш, Фигейредо, Робинсън, Рибейро, Чема, Силва, Джонсън, Карвальо (59 Амеоби), Лоли (81 Гейбриъл), Адома