Ливърпул е на 1/4-финал за Купата на Лигата след уникална драма с дузпи срещу Арсенал на своя "Анфийлд". Двата тима врътнаха инфарктното 5:5 в редовното време, а при дузпите домакините спечелиха след 5:4.

Като цяло между двата тима се получи истинско голово шоу. И двамата мениджъри дадоха шанс на футболисти, които играят малко или въобще не играят във Висшата лига.

Домакините стигнаха до попадение след автогол на Мустафи още в 6-ата минута, но гостите обърнаха развоя на мача след попадения на Торейра в 19-ата минута и Мартинели, който се разписа в 26-ата и 36-ата минути.

Милнър намали от дузпа в 43-ата минута, но лондончани си върнаха преднината от две попадения след гол в 54-ата минута. След това в 58-ата и 62-ата минута Окслейд-Чембърлейн и Ориги изравниха с красиви попадения.

Уилък бе на път да сложи край на спора с фантастичен гол в 70-ата минута и да прати Арсенал напред в турнира, но в 92-ата минута Ориги изравни за 5:5 и прати мача в дузпите.

При дузпите единствено Себайос изпусна, а това се оказа пагубно за Арсенал. 


Срещата започна доста динамично и още в 6-ата минута домакините стигнаха до попадение, след като Мустафи вкара топката в собствената си врата при опита си да изчисти кълбото.

Това даде началото на голеадата между двата отбора.

Торейра изравни за гостите в 19-ата минута. Той се възползва от нескопосана изява на стража на домакините, който изпусна топката след удар на противников играч и в крайна сметка от близка дистанция я вкара във вратата.

В 26-ата минута от близка дистанция Мартинели обърна резултата в полза на гостите, след като стражът на Ливърпул отново сгреши и изпусна една топка.

Kaриоката вкара и второ попадение за гостите в 36-ата минута, след като бе намерен сам пред малкото наказателно поле и в крайна сметка не сгреши.

Две минути преди почивката Милнър от дузпа успя да намали изоставането на своя тим на едно попадение.

Арсенал си върна аванса от две попадение, след като Мейтланд-Нилс бе точен в 54-ата минута, а попадението стана след нескопосано връщане на противников бранител и груба грешка в защита.

Четири минути след това с фантастичен удар от дистанция Окслейд-Чембърлейн намали изоставането на своя тим на едно попадение, а Ориги изравни в 62-ата минута, след като бе намерен в наказателното поле и с брилянтно обръщане насочи топката във вратата.

Гостите стигнаха до пети гол и до успеха след гол на Уилък в 72-ата минута на срещата, след като младокът изненада стража на Ливърпул с прекрасен удар от 20 метра. 

В 92-ата минута с феноменална странична ножица Ориги изравни и прати мача в дузпи. При тях Себайос единствен пропусна и Ливърпул спечели при наказателните удари с 5:4.

ЛИВЪРПУЛ - АРСЕНАЛ 5:5 (5:4 при дузпите)
1:0 Мустафи 6 автогол
1:1 Торейра 19
1:2 Мартинели 26
1:3 Мартинели 36
2:3 Милнър 43 дузпа
2:4 Мейтланд-Нилс 54
3:4 Окслейд-Чембърлейн 58
4:4 Ориги 62
4:5 Уилък 70
5:5 Ориги 90+2

При дузпите:
Бейерин (Арсенал) - вкарва
Милнър (Ливърпул) - вкарва
Гендузи (Арсенал) - вкарва
Лалана (Ливърпул) - вкарва
Мартинели (Арсенал) - вкарва
Брюстър (Ливърпул) - вкарва
Себайос (Арсенал) - пропуска
Oриги (Ливърпул) - вкарва
Мейтланд-Нилс (Арсенал) - вкарва
Джоунс (Ливърпул) - вкарва

Ливърпул: Келехер, ван ден Берг, Гомес, Уилямс, Милнър, Кейта (55 - Джоунс), Лалана, Окслейд-Чембърлейн, Елиът, Ориги, Брюстър

Арсенал: Мартинес, Холдинг, Мустафи, Бейерин, Колашинац, Торейра (72 - Себайос), Уилък, Йозил (65 - Гендузи), Мейтланд-Нилс, Сака, Мартинели