Александър Лаказет отрече, че в договора му има клауза, която му позволява да напусне Арсенал, ако отборът не се класира за Шампионската лига. 

През тази седмица се заговори, че французинът има подобно споразумение, но макар и да не е със  статут на твърд титуляр, той няма намерение да напуска. 

„Не знам нищо за такава клауза. Имам договор с клуба и няма никаква причина да напускам, ако всички тук са доволни от мен“ коментира Лаказет. 

Той се разписа в два от последните три двубоя на Артилеристите, след като преди това беше в сериозна криза. Нападателят обаче остава втора опция след Пиер-Емерик Обамеянг. 

„Нападател съм, но задачата ми не е само да бележа. Трябва да помагам в защита и в изграждането на атаките. Не е приятно, когато не успея да реализирам и има напрежение, но тук не става въпрос само за мен, а за целия отбор. Хората могат да говорят каквото искат, но мен това не ме притеснява. Ако треньорът и съотборниците ми са доволни от мен, значи всичко е наред“ добави Лаказет. 

„Оба заслужава много повече похвали, защото той е повече от голмайстор. Работи за отбора, отваря пространства и аз силно се надявам, че ще остане в клуба, защото е много важен за него“ каза още футболистът.