Реал Мадрид постави краен срок на Арсенал да реши бъдещето на голмайстора си Пиер-Емерик Обамеянг, съобщава английският “Мирър”.

Испанският гранд иска от лондончани отговор дали продава звездата до 15 май. В противен случай кралският клуб ще се насочи към другите набелязани нападатели за лятна селекция. 

Договорът на свързвания с Барселона, Манчестър Юнайтед и Интер Оба с “артилеристите” изтича след една година и вероятността да бъде удължен не е голяма.

Така Арсенал рискува да изпусне нападателя без трансферна сума следващото лято. През следващия месец голаджията ще навърши 31 години и цената му постепенно ще започне да пада. 

“Топчиите” имат сериозни финансови затруднения, които се задълбочиха след пандемията от коронавирус и най-вероятно ще бъдат принудени да се разделят с голямата си звезда. 

Реал предлага като разменна монета в сделката халфа Дани Себайос, който в момента играе под наем за Арсенал. Освен това мадридският гранд е готов да доплати сериозна сума за габонеца. От Лондон искат 50 млн. паунда плюс Себайос за да се разделят с Оба. 

Но цената може да падне заради финансовия удар, който понесоха големите клубове след спирането на първенствата, пише "България днес". Според английските медии самият нападател иска да играе в отбор, който се бори за трофеи и е редовен участник в Шампионската лига, а това е нещо, което в момента Арсенал не може да му предложи.

Другият тежък фаворит за подписа на габонеца и италианският Интер. Грандът от Милано ще се обърне към Обамеянг при положение, че продаде аржентинеца Лаутаро Мартинес на Барселона. 

Идеята е Оба да оформи дует в атака заедно с белгиеца Ромелу Лукаку. При този сценарий голмайсторът на Висшата лига от миналия сезон ще има гарантирано титулярно място при “нерадзурите”, докато в Реал той най-вероятно ще бъде основно резерва на Карим Бензема. 

Обстановката на "Сан Сиро” няма да е непозната за нападателя. Неговата кариерата стартира в академията на Милан, откъдето през 2012 година е трансфериран срещу 1,8 милиона евро във френския “Сент Етиен”.