Новакът в китайския елит Далиан Йифан е готов да плаща по 15 милиона евро на година на Фернандо Торес, пише вестник „АС”. 

През тази седмица се появиха информации за проблеми между нападателя и треньора Диего Симеоне, който изобщо не гарантира, че Хлапето ще бъде част от Атлетико Мадрид и догодина. 

Това доведе до много слухове за бъдещето на нападателя, чийто договор със столича и до 30 юни и по всичко изглежда, че испанците не смятат да му предложат нов. 

Офертата на китайците изглежда меко казано много примамлива, така че вероятно няма да бъде голяма изненада, ако Торес предпочете милионите от Далечния Изток. 

Той обаче може и да си има компания в Далиан, тъй като от отбора имат интерес и към Яник Ферерйра Караско, за когото обаче предложението е по-малко – по 10 милиона евро на сезон. 

Торес игра цял мач при победата над Фк Копенхаген с 1:0 в реванша от 1/16финалите на Лига Европа, но голът реализира Кевин Гамейро. Атлетико бе спечелил първата среща с 4:1, така че спокойно се класира напред.