Атлетико Мадрид се приближи на 9 точки от Барселона, след като надви Депортиво Ла Коруня с 1:0 благодарение на гол от дузпа. Те имат 67 точки, с 4 повече от Реал. 

На връх на 42-ия рожден ден на треньора на галисийците Кларънс Зеедорф, гостите записаха рекорден 15-и пореден мач без победа в Лигата, с което остават предпоследни и са почти обречени на изпадане, тъй като с 20 точки са на 8 от спасителната 17-а позиция. 

Без наказания Антоан Гризман и с Диего Коста започнал на пейката, Кевин Гамейро водеше атаката на Дюшекчиите и именно французинът донесе успеха от спорна дузпа в 32-ата минута. 

Тогава Москера леко дръпна за фланелката Саул Нигес и реферът посочи бялата точка за разочарование на гостите. Гамейро не сгреши и осигури важните 3 точки на отбора си в неособено атрактивния като цяло сблъсък. 

Като цяло Депортиво направи твърде малко в нападение и не затрудни сериозно отбраната на Атлетико, като в една ситуация Москера стреля над вратата, но това бе едно от малкото положения и мадридчани победиха съперника си от Ла Коруня за 12-и път поред у дома.