Фернандо Торес приключи футболната си кариера с тежка загуба с 1:6, след като неговият Саган Тосу отстъпи пред Висел Кобе у дома. 

Нападателят обяви преди няколко седмици, че това ще бъде последният му двубой, в който за негово съжаление не успя да се разпише. 

Гостите, за които играха бившите му съотборници в националния отбор Андрес Иниеста и Давид Вия, имаха пълно превъзходство и разбиха противника, като Иниеста вкара един гол от дузпа. 

С победата Висел подобри актива си до 29 точки и се изкачи на 12-о място, но все още не е спокоен за мястото си в елита. В същото време Саган Тосу остава сериозно застрашен с 24 точки. 

„Когато бях на 5 години започнах да играя футбол с брат си. Сега 30 години по-късно това бе последният ми мач. Поглеждайки назад обаче, ми е трудно да повярвам, че постигнах толкова много. Спечелих най-ценните трофеи във футбола и играх за някои от най-престижните отбори в света. Емоциите наистина са силни и съм благодарен на футбола и феновете за цялото това щастие“ написа Торес в специално обръщение.