Най-добрият футболист в света Лионел Меси е отказал три оферти на Реал Мадрид, твърди Cadena Cope. "Белия балет" се е свързал с агента на Лео през 2011, 2013 и 2015 година, но винаги е получавал отказ.

Първата оферта била отправена заради страховете на босовете на Реал, че Кристиано Роналдо може да се изкуши от парите на Манчестър Сити. 

Така едната суперзвезда веднага трябвало да се замени с друга суперзвезда, но асът на Барселона категорично отказал да облече екипа на врага.

През лятото на 2013 година идва следващият официален интерес на Реал към Меси. По онова време Кристиано отказваше да поднови своя договор, а интерес към него от богати клубове на липсваше. 

В същото време мадридчани бяха загубили битката за подписа на Неймар и отново взимат решение да се пробват за аржентинеца. Резултатът е същият - той им отказва, като срещата са агента на Меси е организирана от шеф на "кралския" клуб.

Последният отказ на Лео е отпреди близо една година, когато между него и Луис Енрике се появява напрежение. Петкратният носител на Златната топка обаче остава верен на Барса и месеци по-късно идва големият триумф на "блаугранас", които постигнаха исторически втори требъл през сезон 2014/15.