Феновете на Барселона най-после се успокоиха, че най-великият играч в клубната история Лионел Меси ще остане на стадион "Ноу Камп".

Петкратният носител на Златната топка преподписа до лятото на 2021 година през месец ноември и по всичко личи, че ще завърши кариерата си в отбора.

Вестник "Мундо Депортиво" обаче излезе с водещата новина, че аржентинецът си е оставил вратичка и може сензационно да си тръгне с оглед напрегнатата политическа обстановка в областта Каталуния.

Както е известно, Барселона е заплашен от угрозата да напусне Ла Лига, ако Каталуния извоюва своята независимост. И това може да предизвика истински трус, защото "блаугранас" навярно ще трябва да играе само срещу регионални съперници от доста по-ниска категория.

Меси е заявил на шефовете, че ще остане в отбора, но само ако Барса участва в топ-първенство. Освен Ла Лига, той има готовност да се подвизава във френския, германския и английския шампионат.

При всеки друг сценарий Бълхата ще анулира клаузата за откупуване, която е на стойност 700 милиона евро. И ще може да си тръгне като свободен агент.

В материала се допълва, че вариантът Барса да играе в каталунска лига буквално ще съсипе отбора, защото голяма част от звездите също ще искат да напуснат.