Треньорът на Барселона Ернесто Валверде сподели, че надпреварата за титлата в Ла Лига няма да бъде скучна. Специалистът направи и оценка за играта на суперзвездата на каталунците Лионел Меси.

"Трябва да си доволен, когато побеждаваш. Не ни бе лесно, Бетис рискуваше и ни пресираше. Те играха твърдо по целия периметър на терена. В хода на мача успяхме да покаем нашата игра и да ги накажем. 

Търпението ни донесе резултат. Доминирахме и вкарахме пет гола. Шампионска лига и Купата на Испания са важни за нас, но няма да забравим и за вътрешното първенство. Трябва да продължаваме в този дух. Не ни е скучно да играем в Ла Лига. 

Ще се постараем да продължаваме да побеждаваме, без да мислим за бъдещето. Пред нас има още 18 кръга, това е много. Всеки двубой, който спечелим, ще бъде голяма крачка към титлата. 

Трябва да се наслаждаваме на играта на Меси. Получихме шанс да живеем в неговата епоха. По-рано моите отбори страдаха от неговите действия, а сега просто се наслаждаваме на неговия футбол. Голямо събитие е да го гледаш всеки ден. Той просто е добър", каза Валверде.