Треньорът на Барселона Ернесто Валверде не можеше да не е щастлив, след като каталунците измъкнаха 1:1 при гостуването си на Челси и са сериозен фаворит да продължат напред в Шампионската лига. 

Барса имаше сериозни проблеми на „Стамфорд Бридж”, след като домакините имаха повече положения и удариха и 2 греди, но гостите наказаха грешка в защитата им, за да стигнат до ключовия гол навън дело на Лео Меси. 

„Хубавото е, че предизвикахме тяхна грешка, която използвахме и изравнихме. Затова и се връщаме у дома щастливи. Отбелязаният гол е от голямо значение, тъй като противникът ни пресираше много и направи нещата много трудни” заяви наставникът. 

„Ще видим какво ще се случи в реванша и макар и голът на чужд терен да не е решаващ, със сигурност е от ключово значение. Това бе просто сблъсък на два стила. Ние притежавахме повече топката, но ни липсваше острота, а те започнаха да ни затрудняват на контраатака. Липсваше ни малко качество в последната третина, а и те се бранеха добре. Не успяхме да ги пробием и затова не успяхме да създадем и добри положения” добави Валверде.